Sposób przygotowania:
Piekielny sos
Pomidory i paprykę pozbaw skórki i nasion. Nie musisz papryki opalać, ja stosuję cięcie wzdłuż na paski szer. 1 cm, ostry wąski i "miękki" nóż, paski papryki kładę na deseczkę i "odfiletowuję" od skórki cały miąższ. Pierwsza próba może być nie udana, nie zniechęcaj się, to łatwe. Wszystkie składniki porządnie zmiksuj (oprócz śmietany!!) na jednolitą papkę wymieszaj z majonezem, dopraw solą. Wstaw do schłodzenia..Musi postać min 24 godziny, dopiero przed podaniem do stołu dodaj śmietanę i wymieszaj razem. Jeśli nie przewidujesz spożycia od razu podziel na dwie- trzy części i proporcjonalnie dodaj śmietanę. Podaj do mięs zimnych, i ciepłych, grilla, fondue, serów, krewetek, jak również do „Klusek smażonych Trzy Zboża”" Przepis ten przenoszę spod mojego byłego już"martwego" nicka >45Kazik< w związku z odmową przeniesienia hurtem wszystkich przepisów."
msewka
Doro
Kazik45
Tak więc: jesli teraz będzieci robić to zamiast pomidorów świeżych bierzcie z puszki, albo własne, w ostatecznosci koncentrat pomidorowy ale nie z tych tańszych.
dusia30