Sposób przygotowania:
Pierniczek z kawałkami jabłek
Na początku w misce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia, sodą i kakao. Następnie dodać żółtka jajek, roztopioną i ostudzoną margarynę oraz olej. Wszystkie składniki wymieszać. Do masy dodać cukier biały i waniliowy.Ponownie wymieszać.
Jabłka obrać ze skórki i pokroić w drobną kostkę.Dodać do ciasta. Na sam koniec dodać ubitą na sztywno pianę z białek.Delikatnie połączyć ją z ciastem używając łyżki.
Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Wlać ciasto.
Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni i piec piernik około 60 minut. Po upieczeniu odstawić do wystygnięcia. Ostudzony piernik można polukrować lub polać czekoladową polewą.Smacznego.
Jabłka obrać ze skórki i pokroić w drobną kostkę.Dodać do ciasta. Na sam koniec dodać ubitą na sztywno pianę z białek.Delikatnie połączyć ją z ciastem używając łyżki.
Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Wlać ciasto.
Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni i piec piernik około 60 minut. Po upieczeniu odstawić do wystygnięcia. Ostudzony piernik można polukrować lub polać czekoladową polewą.Smacznego.