Sposób przygotowania:
Pierniczki - choinki
Mąkę przesiać przez sito, dodać kakao, sodę, cukier, przyprawę do pierników, wymieszać.
Miód i masło roztopić i lekko podgrzać i wlać ostudzone do mąki.
Dodać jajka i zagnieść ciasto, wstawić do lodówki na parę godzin lub na noc. Wyjąć i rozwałkować ciasto lekko podsypując mąką. Wycinać foremką choinkowe pierniczki, układać na blaszce wyłożonej papierem dopieczenia i wstawić do piekarnika. Piec około 7 minut w 190 stopniach. Ostudzone ozdobić pisakami cukrowymi lub polukrować .
Przechowywać w szczelnie zamkniętym pudełku metalowym lub szklanym aby zmiękły.
Miód i masło roztopić i lekko podgrzać i wlać ostudzone do mąki.
Dodać jajka i zagnieść ciasto, wstawić do lodówki na parę godzin lub na noc. Wyjąć i rozwałkować ciasto lekko podsypując mąką. Wycinać foremką choinkowe pierniczki, układać na blaszce wyłożonej papierem dopieczenia i wstawić do piekarnika. Piec około 7 minut w 190 stopniach. Ostudzone ozdobić pisakami cukrowymi lub polukrować .
Przechowywać w szczelnie zamkniętym pudełku metalowym lub szklanym aby zmiękły.