Annisa

Annisa

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 116]

Pierniczkowa kasza manna z wędzonymi śliwkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Podgrzewany mleko razem z przyprawami i miodem, wsypujemy kaszę, gotujemy, dodajemy wędzone śliwki i gotowe! Idealne grudniowe śniadanie w kilka minut :)

Pierniczkowa kasza manna z wędzonymi śliwkami

Składniki:

Pierniczkowa kasza manna z wędzonymi śliwkami

 

Sposób przygotowania:

Pierniczkowa kasza manna z wędzonymi śliwkami
Mleko podgrzać razem z przyprawami i miodem w niewielkim rondelku. Do gorącego mleka delikatnie wsypać kaszę mannę, tak by nie powstały grudki i gotować parę minut ciągle mieszając. Gdy kaszka zgęstnieje, zestawić ją z ognia i przełożyć do miseczki. Śliwki pociąć w kostkę lub paseczki i ułożyć na wierzchu. Porada: Śliwki można zastąpić kawałkami świeżej pomarańczy lub suszoną żurawiną i orzechami laskowymi.Najlepiej używać rondli wyłożonych w środku teflonem, wtedy nawet jeśli się zagapimy, jedzenie się nie przypali.