Sposób przygotowania:
Pierniczkowo
Biszkopt układamy na blaszce wyłożonej pergaminem. Jabłka myjemy i obieramy ze skórki, następnie kroimy w kostkę. Pokrojone owoce wkładamy do garnka i prażymy na wolnym ogniu z cukrem, gdy będą miękkie, wsypujemy galaretkę o smaku kiwi i mieszamy aż się całkowicie rozpuści. Zdejmujemy garnek z ognia i pozostawiamy do przestygnięcia. Gdy masa jabłkowa będzie letnia rozsmarowujemy ją na biszkopcie. Na uprażonych owocach układamy pierniki. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywną pianę, dodając pod koniec ubijania cukier puder. Galaretkę cytrynową oraz żelatynę rozpuszczamy w pól szklanki wrzącej wody, a gdy zacznie tężeć wlewamy do ubitej śmietany. Po całkowitym wymieszaniu śmietany i galaretki, powstała masę nakładamy na ciasto i odstawiamy do całkowitego zgęstnienia.