Sposób przygotowania:
Piernik marcepanowy
Miód podgrzewamy.Dodać masło,
mieszamy i studzimy.
Żółtka ucieramy z cukrem.
Dodajemy do miodowej masy.
Wsypujemy kakao,mąkę z proszkiem,
przyprawę i sodę..Ucieramy.
Białka ubijamy,dodajemy do masy
i delikatnie mieszamy.
Ciasto wkładamy do tortownicy
/śr.26 cm./
Pieczemy godz.w 170 stop.
Kroimy na 4 placki.
Masę marcepanową wyrabiamy z cukrem
i śmietaną.
Rozwałkować na gruby płat.
Obręczą tortownicy wycinamy
3 krążki..Przekładamy placki.
Piernik ozdabiamy polewą
czekoladową i bakaliami.
mieszamy i studzimy.
Żółtka ucieramy z cukrem.
Dodajemy do miodowej masy.
Wsypujemy kakao,mąkę z proszkiem,
przyprawę i sodę..Ucieramy.
Białka ubijamy,dodajemy do masy
i delikatnie mieszamy.
Ciasto wkładamy do tortownicy
/śr.26 cm./
Pieczemy godz.w 170 stop.
Kroimy na 4 placki.
Masę marcepanową wyrabiamy z cukrem
i śmietaną.
Rozwałkować na gruby płat.
Obręczą tortownicy wycinamy
3 krążki..Przekładamy placki.
Piernik ozdabiamy polewą
czekoladową i bakaliami.