Sposób przygotowania:
Piernik popularny
Przygotowanie:
Przesiać mąkę.Jajka umyć,oddzielić żółtka od białek.Miód rozpuścić,utrzeć z żółtkami,cukrem i roztopioną margaryną.Wlać rozpuszczony w mleku amoniak,dodać śmietanę,przesianą mąkę,korzenie,sztywno ubitą pianę z białek.Dokładnie wyrobić ciasto i przełożyć do formy.Piec w temp.220s.c około 45 minut.
Przesiać mąkę.Jajka umyć,oddzielić żółtka od białek.Miód rozpuścić,utrzeć z żółtkami,cukrem i roztopioną margaryną.Wlać rozpuszczony w mleku amoniak,dodać śmietanę,przesianą mąkę,korzenie,sztywno ubitą pianę z białek.Dokładnie wyrobić ciasto i przełożyć do formy.Piec w temp.220s.c około 45 minut.