mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Piernik przekładany kremem i powidłami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Piernik przekładany kremem budyniowo-maślanym i śliwkowymi powidłami...

 Piernik przekładany kremem i powidłami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Piernik przekładany kremem i powidłami

 

  • Ciasto:

 

 

  • Masa:

 

  • 3 szklanki mleka
  • kostka margaryny Kasia (lub innej dobrej)
  • 2 budynie śmietankowe z cukrem
  • 4 łyżki cukru

 

  • Ponadto:

 

  • słoiczek powideł śliwkowych
  • polewa czekoladowa

 

Sposób przygotowania:

Piernik przekładany kremem i powidłami
Ciasto: Margarynę i miód roztopić w rondelku. Z pozostałych składników i roztopionego miodu i margaryny wyrobić ciasto. Wstawić na około godzinę do lodówki. Po schłodzeniu upiec 4 placki w temperaturze 180 stopni przez 15 minut. Masa: Ugotować budyń na mleku dodając cukier. Margarynę utrzeć dodając wystudzony budyń. Płaty wystudzonego ciasta przełożyć powidłami i masą. Polać polewą.
 Piernik przekładany kremem i powidłami
Piernik smarujemy polewą czekoladową
 Piernik przekładany kremem i powidłami
Etap 2
 Piernik przekładany kremem i powidłami
Etap 3
 Piernik przekładany kremem i powidłami
Etap 4