lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Piernik przekładany maromoladą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszny piernik z marmoladą

Piernik przekładany maromoladą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Piernik przekładany maromoladą

 

Sposób przygotowania:

Piernik przekładany maromoladą
1. Najpierw smaruje formę prostokątną taka 23 centymetry ,posypuje bułka tartą. Nastawiam piekarnik na 180 stopni. 2.Mąkę pszenna i żytnią oraz kakao i przyprawy( gałkę muszkatołową,czarny pieprz ,goździki , cynamon ) , proszek do pieczeniami sól mieszam razem w misce. 3.Cukier ucieram z masłem miksuje dodaje po 1 żółtku.czekoladę pokrojoną albo startą na tarce i dodaje do masy, dodaje mleko , miód mąkę z proszkiem do pieczenia . Ubijam pianę z białek i dodaje do masy mieszam delikatnie. 4. Przekładam ciasto do formy nożem delikatnie wyrównuję piekę w 180 stopniach 50 minut sprawdzając patyczkiem czy się upiekło
Piernik przekładany maromoladą
Dodaje mąki z proszkeim do pieczenia kakao przyprawy i szczyptę soli
Piernik przekładany maromoladą
Zmiksowane przekładam do formy ciasto i wygładzam
Piernik przekładany maromoladą
piekę 50 minut w 180 stopniach sprawdzając patyczkiem czy sie upiekło
Piernik przekładany maromoladą
Po upieczeniu kroje na trzy częsci i przekładam marmoladą