Sposób przygotowania:
Piernik wylewany
W makutrze utrzeć margarynę z cukrem, dodawać stopniowo jajka. Mąkę przesiać i połączyć z przyprawą do piernika, sodą
i kakao, wszystko wymieszać. Do utartej masy jajecznej dodawać stopniowo sypkie składniki i ucierać dalej. Stopniowo dolewać mleko i kłaść łyżką dżem o dowolnym smaku. Ciasto dokładnie utrzeć i wlać do formy wysmarowanej tłuszczem. Piec w piekarniku przez 40 minut w temperaturze 180 stopni.
Ciasto polać polewą czekoladową.
i kakao, wszystko wymieszać. Do utartej masy jajecznej dodawać stopniowo sypkie składniki i ucierać dalej. Stopniowo dolewać mleko i kłaść łyżką dżem o dowolnym smaku. Ciasto dokładnie utrzeć i wlać do formy wysmarowanej tłuszczem. Piec w piekarniku przez 40 minut w temperaturze 180 stopni.
Ciasto polać polewą czekoladową.