Sposób przygotowania:
Piernik z masą w czekoladzie
Przygotować niezbędne składniki na piernik. Do wysokiego naczynia przesiać mąkę, wsypać kakao, sodę oczyszczoną, przyprawę do piernika i wszystkie sypkie składniki razem wymieszać. W małym rondelku rozpuścić margarynę, dodać cukier, jajka wcześniej sparzone i dodać odrobinę mąki, całość zmiksować na jednolitą masę, dodać mleko i resztę mąki i zmiksować całość. Prostokątną blaszkę wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Rozprowadzić ciasto na blasze i wstawić do pieczenia do temperatury na około 180 -200 stopni C i piec około 50-55 minut. Wyjąć ciasto, przeciąć na dwie równe połowy. Wykonać masę śmietankową gotową według przepisu podanego na opakowaniu i wyłożyć masę na jeden biszkopt, przykryć drugim płatem. Rozpuścić polewę czekoladową i rozprowadzić ją na wierzchu piernika, posypać wierzch wiórkami kokosowymi. Schłodzić przed podaniem.