Sposób przygotowania:
Piernikowy torcik dla męża
1. Pieczemy piernik z mojego przepisu i ostudzony przekrawamy na pół. Galaretki przygotowujemy w mniejszej ilości wody, czekamy aż stężeją. 2. Spód piernika możemy nasączyć, następnie smarujemy go dżemem. Galaretkę kroimy w paski. Banana obieramy i kroimy wzdłuż. Układamy na przemian paski galaretki i banana. 3. Schłodzone śmietany ubijamy z dodatkiem śmietan-fixów, dosładzamy do smaku cukrem pudrem. Odkładamy połowę, drugą wkładamy na lodówki. 3/4 śmietany (z jednej połowy) rozsmarowujemy na galaretce z bananem. Ananasa dobrze odsączamy i kroimy na mniejsze kawałki. Układamy na śmietanie. Pozostałą mieszamy z łyżeczką kakao i smarujemy ananasa. Przykrywamy drugą częścią piernika. 4. Z pozostałej śmietany odkładamy ok. 4 łyżek i mieszamy je z zielonym barwnikiem. Rozsmarowujemy ją na wierzchu torcika. Resztę przekładamy do szprycy i dowolnie dekorujemy ciasto. Ozdabiamy orzechami w czekoladzie i schładzamy. Przed podaniem dekorujemy dodatkowo listkami świeżej mięty.