Izka192

Izka192

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 127]

Pierogi 6

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Często goszczą w moim domu, wszyscy je lubią więc potrzebuję dużej porcji. Przepis mam od babci i jest sprawdzony a pierogi pyszne. Polecam.

Pierogi 6 Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pierogi 6

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pierogi 6
Z mąki, soli, oleju i jajka zagniatamy ciasto wody dodajemy tak aby ciasto dobrze się skleiło. Ciasto formujemy w "wałek" i robimy kuleczki. Ziemniaki przekręcamy przez maszynkę razem z serem. Cebulkę kroimy w kostkę i podsmażamy, Dodajemy do ziemniaków z serem. Farsz doprawiamy solą i pieprzem. Kuleczki rozwlekamy i nakładamy farsz, zlepiamy i gotujemy w osolonej wodzie. Gdy pierogi wypłyną na wierzch wyjmujemy z wody.
Pierogi 6
Farsz z ziemniaków i sera z odrobiną cebulki
Pierogi 6
Kuleczki z ciasta przed rozwleczeniem i wypełnieniem
Pierogi 6
zlepione pierogi przed ugotowaniem położone na tacy