rfima

rfima

Kucharz
[Przepisów: 12]

Pierogi drożdżowe z pasztetem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 1/5 głosów: 1

ciekawy przepis na pierożki

Pierogi drożdżowe z pasztetem

Składniki:

Pierogi drożdżowe z pasztetem

 

  • 3 pasztety z drobiu DROP po 160g
  • 3-4 łyżki kaszy mannej
  • 4 szklanki mąki
  • 6 dkg drożdży
  • 2 łyżeczki cukru lub słodu
  • 1 jajko
  • 4 łyżki oleju
  • łyżeczka papryki
  • szczypta soli
  • 1 i 1/2 szkl. ciepłej wody

Sposób przygotowania:

Pierogi drożdżowe z pasztetem
Zarobić ciasto na pierogi: drożdże rozrobić z cukrem a z pozostałych składników zagnieść ciasto. Następnie dodać rozrobione drożdże i ciasto odstawić na 15 min do wyrośnięcia. Pasztety wymieszać z kaszą manną, aby były nieco gęstsze. Formować pierogi, które następnie smażymy na głębokim tłuszczu aż się zarumienią.