Sposób przygotowania:
Pierogi jak berety.
Brzoskwinie obieramy ze skóry i tniemy na połówki. Twaróg mieszamy z cukrem waniliowym i mąką ziemniaczaną. Jeśli ktoś woli słodsze nadzienie może dodać więcej cukru, ale już zwykłego. Wodę, olej, szczyptę soli mieszamy razem..wylewamy do mąki i zagniatamy ciasto. Gotowe podsypujemy mąką i wałkujemy na cienki placek. Szklanką ( taka do drinków) wycinamy parzystą ilość kółek. Na jednym układamy połówkę brzoskwini dziurką do góry do której wkładamy łyżeczkę twarogu. Przykrywamy drugim krążkiem i zlepiamy brzegi. Gotujemy około 10 minut na wolnym ogniu. Po wyjęci i lekkim ostygnięciu posypujemy pudrem i przyprawą Kamis do słodkiego.
misia5
Ela Dz
Dzięki...:)
eliza135
Ela Dz
Eliza powiem Ci...że lepiej smakuje niż wgląda :)
edytaha
Ela Dz
Dzięki Edytko. :)