lusi0125

lusi0125

Szef Kuchni
[Przepisów: 48]

Pierogi leniwe lusi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczne i proste pierogi leniwe

Pierogi leniwe lusi

Składniki:

Pierogi leniwe lusi

 

Sposób przygotowania:

Pierogi leniwe lusi
Ser zmielić 2 razy , dodać mąkę , żółtka , sól . Z białek ubić pianę i dodać do ciasta . Zarobić ciasto . Z ciasta uformować wałek o średnicy około 2 cm . Spłaszczyć go lekko tłuczkiem do schabu . Pokroić w skośne kawałki (jak kopytka) . Zagotować wode z dodatkiem soli i delikatnie wrzucać do niej pierogi . Uważać aby woda nie gotowała się zbyt mocno , ponieważ bulgoczący wrzątek porozrywałby kluski . Gdy wypłynął zgasić ogień i po 2 minutach delikatnie wyjąć łyżką i odsączyć.