Sposób przygotowania:
Pierogi malinowo serowe
Mąkę sypiemy na blat, robimy rowek, wbijamy jajko, wlewamy mleko i zagniatamy dosyć wolne ciasto. Następnie wałkujemy i szklanką wykrawamy kółka.
Ser biały przecieramy widelcem, dodajemy cukier oraz zmiksowane maliny. Farsz nakładamy na kółka i zlepiamy.
Gotujemy w osolonej wodzie około 5 min. Wykładamy na talerz.
Maliny wkładamy do wysokiego pojemnika i miksujemy, dokładamy cukier oraz śmietanę. Wszystko dokładnie zmiksować i polać po pierogach.
Ser biały przecieramy widelcem, dodajemy cukier oraz zmiksowane maliny. Farsz nakładamy na kółka i zlepiamy.
Gotujemy w osolonej wodzie około 5 min. Wykładamy na talerz.
Maliny wkładamy do wysokiego pojemnika i miksujemy, dokładamy cukier oraz śmietanę. Wszystko dokładnie zmiksować i polać po pierogach.