Sposób przygotowania:
Pierogi marchwiowo-drobiowo
Marchewkę obieramy i myjemy. Do garnka wkładamy pierś z kurczaka i marchewki. Zalewamy wodą. Gotujemy do miękkości. Wyjmujemy z wody, studzimy. Ostudzone mięso i marchewki mielimy przez maszynkę. Doprawiamy solą, pieprzem i gorczycą. Dokładnie mieszamy. Odstawiamy do lodówki. Mąkę, jajko, olej, sól i wodę szybko i energicznie zagniatamy. Ciasto dzielimy na części, jedną kładziemy na stolnicy a resztę przykrywamy ściereczką. Każdy kawałek ciasta rozwałkowujemy, wycinamy kółka, na każde kładziemy porcję nadzienia. Lepimy pierogi. Gdy już przygotujemy wszystkie pierogi gotujemy je we wrzącej wodzie. Gdy wypłyną na wierzch to gotujemy około 5minut. Pierogi nakładamy na talerze i podajemy.
agnes31
karola25
EwciaBabcia