paulka104

paulka104

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 106]

Pierogi na parze ( pampuchy)

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Dorośli i dzieci kochają słodziutkie przyjemności . Pampuchy są wyśmienite jako przekąska ,ale też jako obiad !

Pierogi na parze ( pampuchy)

Składniki:

Pierogi na parze ( pampuchy)

 

Sposób przygotowania:

Pierogi na parze ( pampuchy)
Mleko grzejemy i rozpuszczamy w nim drożdże , dodajemy cukier i odrobinkę soli . Do przesianej mąki wbijamy jajka i dajemy roztopiona margarynę . Wlewamy rozczyn mleczny i wyrabiamy ciasto . Ciasto dzielimy na porcje wielkości pączka . Nakładamy marmoladę i formujemy kulki. Garnek do połowy napełniamy wodą i przykrywamy gazą , przymocowujemy gumką . Gdy woda będzie wrzeć na gazę kładziemy pierogi i przykrywamy miską o średnicy garnka . Gotujemy na parze ok . 8 minut . Studzimy i zajadamy :)