ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Pierogi z kaszą gryczaną 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zdrowe i odżywcze pierogi z kaszą.

Pierogi z kaszą gryczaną 2

Składniki:

Pierogi z kaszą gryczaną 2

 

  • Na ciasto:

 

 

  • Na farsz:
  • 2 woreczki kaszy
  • 1 cebula
  • garść suszonych grzybów

 

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z kaszą gryczaną 2
Grzyby moczymy w przegotowanej wodzie dzień przed robieniem pierogów. Nazajutrz wyrabiamy ciasto z podanych wyżej składników. Dodajemy do ciasta szczyptę soli. Gotowe ciasto odkładamy do lodówki na godzinę. Przygotowujemy farsz: kaszę gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Studzimy. Cebulę podsmażamy na odrobinie oliwy. Mieszamy z kaszą. Grzyby siekamy drobno, również mieszamy z kaszą. Doprawiamy farsz do smaku solą i pieprzem. Ze schłodzonego ciasta wycinamy kółka, nadziewamy farszem i zlepiamy brzegi. Pierogi układamy w żaroodpornym naczyniu na odrobinie oliwy, wierzch smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok 30 minut.