Sposób przygotowania:
Pierogi po szwabsku
Przesiej mąkę na stolnicę,dodaj sól,jajko 1/2 łyżeczki oleju i trochę wody, zagnieść ciasto,i pozostawić na około 30 minut.
Następnie zrobić farsz ,zemleć mięso i z cebulą podsmażyć na oleju.Dodaj pokrojony w cienkie paski szpinak i duś ,dopraw przyprawami do smaku.Cienko rozwałkować połowę ciasta,na połowie rozkładać łyżką w odstępie około 3 cm masę mięso szpinakową, przykryć wolną część (tak samo zrobić z drugą połową ciasta)Przycisnąć palcami ciasto wokół farszu,wycisnąć poszczególne pierogi,i gotować w osolonej wrzącej wodzie około 20 minut Po ugotowaniu posypać lekko startym serem.
Następnie zrobić farsz ,zemleć mięso i z cebulą podsmażyć na oleju.Dodaj pokrojony w cienkie paski szpinak i duś ,dopraw przyprawami do smaku.Cienko rozwałkować połowę ciasta,na połowie rozkładać łyżką w odstępie około 3 cm masę mięso szpinakową, przykryć wolną część (tak samo zrobić z drugą połową ciasta)Przycisnąć palcami ciasto wokół farszu,wycisnąć poszczególne pierogi,i gotować w osolonej wrzącej wodzie około 20 minut Po ugotowaniu posypać lekko startym serem.