DS Smakosz

DS Smakosz

Szef Kuchni
[Przepisów: 37]

Pierogi ruskie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pierogi ruskie pachnące świeżym koperkiem- wersja letnia

Pierogi ruskie Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pierogi ruskie

 

  • ciasto na pierogi wg mojego przepisu
  • 75 dag twaróg
  • 30 dag ugotowane ziemniaki
  • 20 dag usmażona cebula
  • sól, pieprz do smaku
  • 1 łyżka koperek

Sposób przygotowania:

Pierogi ruskie
Składniki z przepisu zmielić, doprawić, wymieszać. Ciasto rozwałkować, wykrawać placuszki, napełniać ciastem. Gotować w osolonej wodzie z dodatkiem oleju. Smacznego!
Pierogi ruskie
Wszystkie skłądniki są już zmielone i czekają na wymieszanie
Pierogi ruskie
Mieszamy bardzo dokładnie wszystkie zmielone skłądniki