MichalQl

MichalQl

Starszy Kucharz
[Przepisów: 30]

Pierogi ruskie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pierogi ruskie czyli pierogi z twarogiem i cebulą

Pierogi ruskie

Składniki:

Pierogi ruskie

 

Sposób przygotowania:

Pierogi ruskie
Cebulę obrać,posiekać,zrumienić na oleju.Ziemniaki zemleć,twaróg rozgnieść.Cebulę,ziemniaki i twaróg wymieszać przyprawić do smaku solą i pieprzem.Mąkę przesiać dolać tyle gorącej wody aby zagnieść zwarte ciasto Wyłożyć je na stół rozwałkowac wyciąć szklanką kółka na kazdym z kółek położyc łyżkę farszu ,dokladnie zlepic brzegi.Gotowe pierogi wrzucić na osolony wrzątek
Boczek jak kto lubi można wytopić na suchej patelni i polać nim pierogi