Sposób przygotowania:
Pierogi ruskie wg MysiaZuzia
Zmąki, ciepłej wody i oleju zagniatamy elastyczne ciasto. Zawijamy w folię spożywczą i odstawiamy na pół godziny do lodówki. Ziemniaki gotujemy w mundurkach, studzimy i obieramy ze skórki. Cebulkę kroimy w kosteczkę i szklimy na łyżeczce oliwy z oliwek.Twaróg rozgniatamy widelcem dodajemy ziemniaki oraz zeszkloną cebulę. Przyprawiamy solą i pieprzem i ugniatamy wszystko razem widelcem. Ciasto podsypujemy mąką i rozwałkowujemy cienko. Wykrawamy okrągłe placki. Faszerujemy je nadzieniem i zlepiamy pierogi. Gotujemy we wrzącej osolonej wodzie 5 minut od wypłynięcia. Odcedzamy. Podajemy polane rozpuszczonym masłem klarowanym.
julcia12437
MysiaZuzia
julcia12437 napisał(a):
julcia12437
Ooo :D Może kiedyś wypróbuję ten przepis :) Na razie pozostawiam 5 :)