marzeniusia

marzeniusia

Kuchcik
[Przepisów: 7]

Pierogi ruskie z cebulką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Polecam ruskie pierogi z dodatkiem kucharka.Są bardzo dobre,z większą ilością pieprzu lekko pikantne.Smakują wszystkim moim domownikom.

Pierogi ruskie z cebulką

Składniki:

Pierogi ruskie z cebulką

 

  • Ciasto:
  • 1 kg mąki
  • 2 żółtka
  • 2 łyżki oleju
  • 2,5 szkl.wody
  • szczypta soli
  • 1 cebulka podsmażona i polana po pierogach

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pierogi ruskie z cebulką
Mąkę przesiać do miski,dodać żółtka,olej,sól,wodę.Wszystkie składniki połączyć.Wyrobić ciasto. Ziemniaki obrać,ugotować,wystudzić, 4 cebule obrać,pokroić w drobną kostkę zeszklić na oleju. Ziemniaki,cebulkę i ser przepuścić przez maszynkę. Dodać do farszu sól,pieprz i kucharka do smaku. Ciasto rozwałkować,wykrawać kółka szklanką,nałożyć łyżeczką farsz i zlepić brzegi.Pierogi wrzucić do wrzącej wody z niewielką ilością oleju i gotować 3min.na małym ogniu po wypłynięciu na wierzch. Nałożyć na talerz i polać przysmażoną cebulką