teresa_rm

teresa_rm

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 143]

pierogi serowo-kapuściane

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

mój smak z dzieciństwa...babcia robiła najlepsze

pierogi serowo-kapuściane Więcej zdjęć (3)

Składniki:

pierogi serowo-kapuściane

 

 

  • farsz:
  • głowka słodkiej kapusty
  • kostka sera
  • duża cebula
  • sól,pieprz,vegeta

 

  • omasta do polania: masełko roztopione lub skwarki ze słoniny

Sposób przygotowania:

pierogi serowo-kapuściane
Kapustę szatkujemy i gotujemy w lekko osolonej wodzie.Gdy będzie miekka,studzimy i odciskamy.Drobniutko siekamy. Cebulę drobno kroimy,smażymy na patelni na złoty kolor. Mieszamy razem z serem i kapustą.Doprawiamy do smaku przyprawami. Z podanych składników zagniatamy ciasto.Wałkujemy cienko i za pomocą szklanki wykrawamy krążki. Z farszu formujemy kulki, nakładamy na środek kółka iformujemy pierogi. Gotujemy w osolonej wodzie,aż wypłyną.Podajemy polane masłem lub skwarkami.
pierogi serowo-kapuściane
z ciasta wykrawamy krążki i układamy na nich farsz
pierogi serowo-kapuściane
pierogi gotujemy w osolonej wodzie i podajemy polane masłem