altac

altac

Kucharz
[Przepisów: 13]

Pierogi w waflu z parówkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

szybsza alternatywa dla pracochłonnych pierogów

Pierogi w waflu z parówkami

Składniki:

Pierogi w waflu z parówkami

 

Sposób przygotowania:

Pierogi w waflu z parówkami
Ziemniaki obieramy zalewamy wodą z 2 łyżkami soli i gotujemy jak zwykle. Cebulkę smażymy na złoty kolor. Miękkie ziemniaki odcedzamy, dodajemy cebulkę i ser, doprawiamy pieprzem i dusimy. Płaty wafli przekrawamy na 4 kwadratowe równe części. Każdą część smarujemy gorącymi (!!!) ziemniakami kładziemy pół parówki i zwijamy w rulon. Pod wpływem gorących ziemniaków wafle zmiękną. W taki sam sposób przyrządzamy pozostałe 19 kwadracików. Jajka roztrzepujemy z solą i pieprzem, zwinięte pierogi panierujemy w jajku i bułce tartej. smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron aż uzyska złoty kolor.