SUPERPRZEPIS

Pierogi z czarnymi malinami

  • Reniz
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1
Pierogi z czarnymi malinami

Pierogi z malinami są doskonałym pomysłem na letni obiad. Podane ze śmietaną i sosem czekoladowym smakują wyśmienicie. Polecam.

Składniki:

Pierogi z czarnymi malinami

 

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z czarnymi malinami

ETAP 1:

Pierogi z czarnymi malinami
Rozpuszczone w gorącej wodzie masło połączyć z mlekiem

Do kubka włożyć masło, zalać gorącą wodą, rozpuścić, połączyć z mlekiem.

ETAP 2:

Pierogi z czarnymi malinami
Do mąki dodać jajko i masło rozpuszczone w wodzie i mleku

Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać odrobinę soli, wbić jajko. Następnie mieszając wlewać stopniowo wodę z mlekiem.

ETAP 3:

Pierogi z czarnymi malinami
Tak przygotowane ciasto pozostawić na pół godziny

Zagnieść gładkie ciasto, zawinąć w folię spożywczą, odłożyć na pół godziny.

ETAP 4:

Pierogi z czarnymi malinami
Z rozwałkowanego ciasta można wykroić krążki szklanką.

Następnie ciasto rozwałkować, wykroić krążki, na każdy ułożyć po kilka malin.

ETAP 5:

Pierogi z czarnymi malinami
Pierogi z owocami należy dokładnie zlepić

Złożyć na pół i bardzo dokładnie zlepić brzegi ciasta. Partami wrzucać do wrzącej osolonej wody i gotować 2-3 minuty. Podawać oprószone cukrem i śmietaną wymieszaną z sosem czekoladowym.