Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Pierogi z farszem serowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Bardzo smaczne tradycyjne pierogi z serem.

Pierogi z farszem serowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pierogi z farszem serowym

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z farszem serowym
Z mąki, jajka oraz wody zagniatamy ciasto, jak na makaron. Ciasto rozwałkowujemy. Z sera, żółtka i cukru przygotowujemy farsz (można rozdrobnić ser za pomocą widelca). Na cieście wykrawamy szklanką krążki. Nakładamy ser i zlepiamy pierogi. Gotowe pierogi wrzucamy do osolonego wrzątku. Gotujemy około 5 minut. Odcedzmy. Polewamy podrumienionym masłem i posypujemy cukrem.
Pierogi z farszem serowym
Z mąki, jajka oraz wody zagniatamy ciasto, jak na makaron. Ciasto rozwałkowujemy.
Pierogi z farszem serowym
Z sera, żółtka i cukru przygotowujemy farsz (można rozdrobnić ser za pomocą widelca).
Pierogi z farszem serowym
Na cieście wykrawamy szklanką krążki. Nakładamy ser i zlepiamy pierogi.
Pierogi z farszem serowym
Gotowe pierogi wrzucamy do osolonego wrzątku. Gotujemy około 5 minut. Odcedzmy. Polewamy podrumienionym masłem i posypujemy cukrem.