gosia47-47

gosia47-47

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 846]

Pierogi z jabłkiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

syn je uwielbia, polecam wypróbować

Pierogi z jabłkiem

Składniki:

Pierogi z jabłkiem

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z jabłkiem
Mąkę przesiać i dać na stolnicę, dodać do tego jajko. Mleko podgrzać. Wlać do przesianej mąki na stolnicy i wymieszać. Wyrobić wolne ciasto. Rozwałkować. Jabłko umyć, obłupić ze skórki, pociąć na mniejsze kawałki. Na ciasto dawać po trochu jabłka i wykrawać pierogi. Gotować w ugotowanej i osolonej wodzie przez 7-9 minut. Wyłożyć na talerz. Przetrzeć śmietaną i pocukrzyć. Pycha. Smacznego!