Sposób przygotowania:
Pierogi z jabłkiem i cynamonem
Ciasto na pierogi: 1. Z mąki jaja ,soli i wody zagniatam ciasto pierogowe. 2. Wałkuje i wycinam kółka. Farsz do pierogów: 1. Jabłka obieramy wycinamy gniazdka nasienne . 2 .Trzemy jabłka na jarzynówce dodajemy cukier i cynamon. 3. Jabłka smażymy na patelni czekamy aż odparuje sok. 4. Nakładam ostudzone jabłuszka na ciasto na pierożki i zlepiam. 5. Gotuje do wypłynięcia pierożków , podaje z przesmażonymi jabłkami.
![Pierogi z jabłkiem i cynamonem Pierogi z jabłkiem i cynamonem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pierogi-z-jablkiem-i-cynamonem-226753.jpg)
![Pierogi z jabłkiem i cynamonem Pierogi z jabłkiem i cynamonem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pierogi-z-jablkiem-i-cynamonem-226754.jpg)
![Pierogi z jabłkiem i cynamonem Pierogi z jabłkiem i cynamonem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pierogi-z-jablkiem-i-cynamonem-226755.jpg)