lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Pierogi z jabłkiem i cynamonem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 15
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Dary jesieni dają nam różnorodność potraw oto jedna z nich .

Pierogi z jabłkiem i cynamonem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pierogi z jabłkiem i cynamonem

 

  • Ciasto na pierogi :

 

  • 300 gram mąki tortowej

 

 

 

  • 150 ml wrzątku

 

  • Farsz do pierogów:

 

 

 

  • łyżki cukru

Sposób przygotowania:

Pierogi z jabłkiem i cynamonem
Ciasto na pierogi: 1. Z mąki jaja ,soli i wody zagniatam ciasto pierogowe. 2. Wałkuje i wycinam kółka. Farsz do pierogów: 1. Jabłka obieramy wycinamy gniazdka nasienne . 2 .Trzemy jabłka na jarzynówce dodajemy cukier i cynamon. 3. Jabłka smażymy na patelni czekamy aż odparuje sok. 4. Nakładam ostudzone jabłuszka na ciasto na pierożki i zlepiam. 5. Gotuje do wypłynięcia pierożków , podaje z przesmażonymi jabłkami.
Pierogi z jabłkiem i cynamonem
1. Z mąki jaja ,soli i wody zagniatam ciasto pierogowe. 2. Wałkuje i wycinam kółka.
Pierogi z jabłkiem i cynamonem
Nakładam ostudzone jabłuszka na ciasto na pierożki i zlepiam.
Pierogi z jabłkiem i cynamonem
Lepie pierożki , dociskam widelcem lądnie to wygląda