kaska215

kaska215

Kucharz
[Przepisów: 10]

Pierogi z jagodami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Danie szybkie do przygotowania i bardzo smaczne:))

Pierogi z jagodami

Składniki:

Pierogi z jagodami

 

  • Ciasto- 35dag mąki, 1 jajko, sól, 3dag masła
  • Nadzienie - 60 dag jagód, 6dag cukru pudru
  • Do przybrania - 20 dag śmietany 18%, cukier do smaku:)

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z jagodami
Jagody przebrać, starannie opłukać i osuszyć. Zdanych składników zagnieść ciasto. Rozwałkować, następnie wykrawać krążki. Nakładać na nie 1 łyżce jagód posypać cukrem. Uformować pierogi, bardzo dokładnie zalepiając brzegi. Zagotować w garnku lekko osoloną wodę. Na wrzątek wkładać pierogi, czekać aż wypłyną na wierzch. Wyjmować łyżką cedzakową. Podawać polane masłem i udekorowane śmietaną. Smacznego:))