Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Pierogi z jeżynami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pierożki te najlepiej smakują gdy posypiemy je cukrem lub dodamy bitą śmietanę

Pierogi z jeżynami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pierogi z jeżynami

 

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z jeżynami
Mąkę przesiać na stolnicę, dodać jajko, żółtko, szczyptę soli, masło, wlać gorącą wodę i wyrobić ciasto. Następnie rozwałkować, kroić w kwadraty. Na każdy kawałek ciasta położyć kilka jeżyn i dokładnie zlepiać brzegi pierogów. Gotować w osolonej wodzie około 5 minut od wypłynięcia.
Pierogi z jeżynami
Etap 1
Pierogi z jeżynami
Etap 2