krzyssiu_o1995

krzyssiu_o1995

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 348]

Pierogi z kapustą i grzybami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

bardzo dobre polecam wszystkim

Pierogi z kapustą i grzybami

Składniki:

Pierogi z kapustą i grzybami

 

  • 50 dag kapusty kiszonej
  • 1 średnia cebula
  • 3 dag suszonych grzybów
  • sól, pieprz, 3
  • łyżki oleju
  • Ciasto na pierogi:
  • 2 szklanki mąki
  • 1 łyżka oliwy, 1 jajko, sól

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z kapustą i grzybami
Gotować w osolonej wodzie. Farsz: kapustę gotować około pół godziny w małej ilości wody. Odcedzić. Grzyby wypłukać, gotować do miękkości, tj. około pół godziny. Grzyby i kapu¬stę zemleć w maszynce. Cebulkę drobno pokroić i podsmażyć. Dodać zmieloną kapustę i grzyby, potem pieprz i sól