Sposób przygotowania:
Pierogi z kapustą i grzybami 4
Grzyby dokładnie umyć, zalać na noc zimną wodą. Na drugi dzień ugotować w niewielkiej ilości wody (najlepiej jeśli na koniec wody nie trzeba odlewać, tylko sama odparuje), przyprawić solą i pieprzem. Kapustę również ugotować z dodatkiem kostki warzywnej. Ostudzić. Grzybki i kapustę bardzo drobno pokroić, połączyć ze sobą. Doprawić do smaku, wymieszać. Z mąki, wody, soli oraz jajko wyrobić ciasto. Rozwałkować, wyciąć kółka. Na każde nakładać farsz, zlepić brzegi. Wrzucić na gotującą się, osoloną wodę, gotować kilka minut od wypłynięcia.
![Pierogi z kapustą i grzybami 4 Pierogi z kapustą i grzybami 4](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pierogi-z-kapusta-i-grzybami-4-129148.jpg)
![Pierogi z kapustą i grzybami 4 Pierogi z kapustą i grzybami 4](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pierogi-z-kapusta-i-grzybami-4-129149.jpg)
![Pierogi z kapustą i grzybami 4 Pierogi z kapustą i grzybami 4](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pierogi-z-kapusta-i-grzybami-4-129150.jpg)