snajperooo

snajperooo

Kucharz
[Przepisów: 11]

Pierogi z kapustą i grzybami 6

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Głównie w mym przepisie chodzi o przepyszny farsz nie znam lepszego !

Pierogi z kapustą i grzybami  6 Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pierogi z kapustą i grzybami 6

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z kapustą i grzybami 6
Grzybki suszone dzień wcześniej namaczamy w wodzie a kolejnego dnia gotujemy aż staną się miękkie wodę w grzybkach solimy do smaku. Kapustę dobrze myjemy i gotujemy aż będzie miękka ja trzeba spr ja nie gotuję za długo gdyż lubię kwaśniejszy smak farszu. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy nasz olej rzepakowy ( nie jest to zwykły olej jaki spotykamy w sklepie jest olej o charakterystycznym kolorze zapachu i smaku domowego tłocznie to on nada naszemu farszowi pyszny smak można go spotkać w sklepie lecz jest to dosyć trudne) ważne jest by dobrze rozgrzać olej i dorzucić cebulkę słabe rozgrzanie spowoduje że wszystko będzie się burzyć smażymy całość do zeszklenia cebuli. Nasze ugotowane grzybki rozdrabniamy dobrze nożem. Kapustę wyciągamy , odciskamy ręcznie wodę i również rozdrabiamy noże. Teraz do kapusty dorzucamy nasze grzybki , zawartość patelni i całość mieszamy doprawiamy solą i pieprzem do smaku. I nasz farsz gotowy robimy ciasto i lepimy pierogi bardzo bardzo polecam ten farsz jest wspaniały !! Smaczenego
Pierogi z kapustą i grzybami  6
cebulka wraz z olejem rzepakowym na patelni smażymy do zeszklenia
Pierogi z kapustą i grzybami  6
A oto nasz olej proszę zwrócić uwagę na kolor smak zapach charakterystyczny butelka nie oryginalna gdyż jest on robiony w domu.
Pierogi z kapustą i grzybami  6
Nasze gotowe pierogi przyozdobione cebulką zeszkloną na oleju rzepakowym