Mati13

Mati13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 889]

Pierogi z kapustą - odsmażane

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

bardzo lubie takie pierogi na cebulce

Pierogi z kapustą - odsmażane Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pierogi z kapustą - odsmażane

 

  • 2 szklanki mąka,
  • 2 jajka,
  • szczypta Sól,
  • 0.5 szklanki woda letnia,
  • 40 dag mięso,
  • 20 dag kapusta kiszona,
  • 3 cebula,
  • przyprawy,
  • jajko,
  • masło roślinne

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z kapustą - odsmażane
Do mąki wbijamy 2 jajka, lekko solimy i pomału dolewamy wodę - zagnoiatamy ciasto. Wałkujemy je wykrawamy krązki, wkładamy trochę farszu i lepimy. gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem łyzki oleju do miękkosci farsz: mięso gotujemy do miękkosci - kapuste rónież, cebule smażymy na margarynie. Przez maszynke przepuszczamy mieso, kapuste i usmażoną 1 cebulę, dodajemy jajko i przyprawy do smaku. na patelni rozpuszczamy 2 łyzki masła, wrzucamy pokrojone 32 cebule i smażymy, wrzucamy na patelnie ugotowane wczesniej pierogi i całosc razem podsmażamy - jemy gorące
Pierogi z kapustą - odsmażane
pierogi odsmazane na patelni