natalia383

natalia383

Kucharz
[Przepisów: 14]

Pierogi z kaszą i kiełbaską.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pierogi są świetną potrawą na obiad.Są syte i tanie .

Pierogi z kaszą i kiełbaską.

Składniki:

Pierogi z kaszą i kiełbaską.

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z kaszą i kiełbaską.
Mąkę wsypać do naczynia dodać jajka ,sól, olej i wodę .Ciasto wyrabiać dopóki nie powstanie jednolita masa. Powstałe ciasto dzielimy na mniejsze kawałki i je rozwałkowujemy , następnie wycinamy ze szklanek kółka na pierogi , wypełniamy farszem i zaklejamy.Gotowe pierogi wrzucamy do gotującej się osolonej wody i czekany aż wypłyną na wierzch. Wykładamy na talerz i okraszamy ceulką. Farsz:kaszę gotujemy łączymy ją z kiełbaską pokrojoną w kostkę i zeszkloną na patelni , dodajemy sól, mięszamy wszystkie składniki.Cebulą obieramy i kroimy , smażymy na wolnym ogniu.