Sposób przygotowania:
Pierogi z kiszoną kapustą
Farsz: Kapustę opłukać,drobno pokroić,zalać gorącą wodą i gotować do miękkości,następnie dokładnie odcedzić.Cebulę obrać,pokroić drobno i usmażyć na oleju,następnie dać do kapusty razem z olejem na którym się smażyła. Kapustę chwilę przesmażyć i przyprawić do smaku solą i pieprzem.Wystudzić. Ciasto: Z podanych składników zagnieść ciasto stopniowo wlewając wodę,następnie wałkować na posypanej mąką stolnicy,za pomocą szklanki wykrawać krążki,na każdy nakładać porcje farszu i zlepiać pierogi.Następnie gotować je w osolonej wodzie około 5 minut od wypłynięcia.Odcedzić. Cebulę pokroić i usmażyć do zrumienienia. Ugotowane pierogi polewamy cebulą z masełkiem. Z przepisu wychodzi około 35 pierogów.