lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Pierogi z kiszonej kapusty 5

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pierożki były bardzo smaczne nie sklejały się podczas gotowania.

Pierogi z kiszonej kapusty 5 Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pierogi z kiszonej kapusty 5

 

  • Ciasto na pierogi:

 

  • maka tortowa 500 gram

 

  • woda gorąca 1 szklanka

 

 

 

  • Farsz:

 

  • 500 gram kapusty kiszonej

 

  • przecier pomidorowy 3 łyżki

 

 

  • listek laurowy 3 szt

 

  • suszone grzybki garść

 

  • sól prowansalska do smaku 
  • 1 łyżka oleju do gotującej się wody do pierogów

Sposób przygotowania:

Pierogi z kiszonej kapusty 5
1. Na stolnicę wsypujemy mąkę tortową. 2. Dodajemy wodę wymieszaną z jajkiem. 3. Dodałam odrobinę soli i wyrobiłam ciasto. 4.Grzyby zalałam wrzątkiem zostawiłam na godzinę i odsączyłam dodałam do kapusty którą dusiłam na patelni . 5 .Dorzuciłam listek i ziele oraz przecier pomidorowy . 6.Po godzinie duszenia miałam gotowy farsz .7.Rozwałkowałam ciasto i szklanką wycinałam kółka lepiłam pierożki i wrzucałam je do gotującej osolonej wody z odrobina oleju . 8. Po 5 minutach gotowania wyjmowałam .
Pierogi z kiszonej kapusty 5
Rozwałkowałam ciasto i szklanką wycinałam kółka lepiłam pierożki
Pierogi z kiszonej kapusty 5
Po 5 minutach gotowania wyjmowałam .