karolina1869

karolina1869

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 105]

Pierogi z mięsem

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo smaczne pierożki doskonałe prosto po ugotowaniu jak i podsmażane na patelni

Pierogi z mięsem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pierogi z mięsem

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z mięsem
Mąke przesiewamy przez sitko, dodajemy jajko, łyżkę oleju, sól, wszystko dokładnie mieszamy, dolewamy ciepłej wody w ilości która pozwoli na dokładne połączenie składników i ugniecenie ciasta. Gdy ciasto będzie gotowe przygotowujemy je do lepienia pierożków, ja nie wałkuje ciasta tylko robię z niego wałki, a następnie odrywam po kawałku i formuję kulki. Podroby i kaszę gotujemy, cebulę podsmażamy, ugotowane mięso przepuszczamy przez maszynkę. Kasze i podroby mieszamy dokładnie dodając cebulę oraz sól i pieprz do smaku. Z przygotowanego farszu i ciasta formujemy pierożki.
Pierogi z mięsem
ugniecione ciasto na pierożki czeka na farsz
Pierogi z mięsem
Przygotowany farsz na pierogi bardzo smaczny
Pierogi z mięsem
ulepione pierożki jeszcze przed gotowaniem