Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Pierogi z mięsem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Ulubione pierogi wszystkich domowników

Pierogi z mięsem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pierogi z mięsem

 

  • 3 szkl mąka,
  • 1 szkl woda,
  • 70 dag mięso gotowane,
  • 1 szt cebula,
  • 1 łyżka smalec,
  • 1 łyżka bułka tarta,
  • 15 dag boczek wędzony,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz,
  • do smaku przyprawa do zup

Sposób przygotowania:

Pierogi z mięsem
Mięso gotowane przemielić w maszynce. Na patelni rozgrzać smalec, dodać drobno posiekaną cebulę, zeszklić. Do cebuli dodać zmielone mięso, bułkę tartą, wymieszać i chwilę podsmażyć. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi. Z mąki, szklanki gorącej wody i szczypty soli zagnieść ciasto. Następnie rozwałkować. Szklanką wycinać krążki. Na każdy krążek nakładać porcję farszu, składać na połowę i dokładnie zlepiać brzegi. Gotować we wrzącej osolonej wodzie kilka minut od wypłynięcia na wierzch. Wyjmować łyżką cedzakową. Podawać okraszone stopionym boczkiem.
Pierogi z mięsem
Etap 1
Pierogi z mięsem
Etap 2
Pierogi z mięsem
Etap 3