SUPERPRZEPIS

Pierogi z mięsem i grzybami

  • 1
         
ocena: 4/5 głosów: 7
Pierogi z mięsem i grzybami

moje pierwsze tego typu pierogi

Składniki:

Pierogi z mięsem i grzybami

 

 

  • Farsz:
  • 30 dag mięsa mielonego
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • sól, pieprz, przyprawa do mięsa mielonego
  • 1 szkl. suszonych grzybów

Sposób przygotowania:

Pierogi z mięsem i grzybami
Składniki na ciasto ugniatamy ze sobą. (ilość wody dolewamy stopniowo tak żeby ugniotło się ciasto). Farsz: Mięso, wraz z posiekaną cebulą i przyprawami smażymy na patelni. Przekładamy do rozdrabniacza dodajemy, namoczone i osuszone grzyby, czosnek. Wszystko rozdrabniamy na jednolitą masę. Doprawiamy do smaku według uznania. Z ciasta wycinamy szklanką kółka. Napełniamy masą mięsną i robimy pieróg, końce zlepiamy za pomocą widelca. Gotowe gotujemy w osolonej wodzie do momentu wypłynięcia.