Sposób przygotowania:
Pierogi z mięsem i pieczarkami
Mąkę, wymieszać z szczypta soli i wlewać wrzątek małym strumieniem. Dokładnie wyrobić ciasto.
Mięso umyć i pokroić na kawałki, dodać cebulę.i dusić około 25 minut. Wystudzić i zmielić. Pieczarki umyć obrać pokroić w kostkę i usmażyć na maśle wymieszać z mięsem i doprawić do smaku.
Ciasto wałkować ma około 3 mm wyciąć krążki szklanką i nakładać farsz o skleić pierogi gotować w osolonej wodzie około 7 minut.
Mięso umyć i pokroić na kawałki, dodać cebulę.i dusić około 25 minut. Wystudzić i zmielić. Pieczarki umyć obrać pokroić w kostkę i usmażyć na maśle wymieszać z mięsem i doprawić do smaku.
Ciasto wałkować ma około 3 mm wyciąć krążki szklanką i nakładać farsz o skleić pierogi gotować w osolonej wodzie około 7 minut.