Sposób przygotowania:
Pierogi z miesem oszczędne
Mięso przyprawić solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi i zmiksować blenderem na jednolitą masę. Jeśli masa byłaby zbyt sucha to można do niej dodać odrobinę rosołu. Mąkę przesiać, dodać 1/2 łyżeczki soli, jajo, olej i stopniowo dolewając wodę wyrabiać ciasto aż będzie elastyczne i nie będzie kleiło sie do rąk. Ciasto podzielić na porcje, cienko rozwałkować i wykrawać pierogi. Na każdy krążek ciasta nałożyć porcję farszu i dokładnie zlepić. W szerokim garnku zagotować posoloną wodę. Wrzucać partiami pierogi i gotować 3-5 minut od chwili wypłynięcia (w zależności od wielkości). Podawać okraszone zrumienioną cebulką.
kołczu
evita0007
tez nie lubię z miechem :D ale na taki bym sie skusiła :-)
haniakson