zbysiowa

zbysiowa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 725]

Pierogi z mięsem wołowym

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Uwielbiamy pierogi , chociaż są pracochłonne warto je lepić, smaku domowych pierogów nic nie zastąpi.

Pierogi z mięsem wołowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pierogi z mięsem wołowym

 

  • Pierogi:
  • ½ kg mąki pszennej + 2 łyżki skrobi kukurydzianej
  • 3 łyżki oleju roślinnego
  • 100 ml ciepłej wody
  • 200 ml ciepłego mleka
  • Szczypta soli
  • Farsz:
  • mięso wołowe z rosołu około 60 dag
  • warzywa z rosołu
  • 2 cebule + smalec do smażenia
  • Majeranek
  • Sól
  • Pieprz mielony
  • Czosnek granulowany
  • Cebula + smalec do okraszenia pierogów

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z mięsem wołowym
Mięso wyciągam z rosołu, dzielę na kawałki i mielę razem z warzywami . Cebule rumienię na smalcu i także przepuszczam przez maszynkę, łączę z mięsem i doprawiam całość.

Z podanych składnikówzagniatam mięciutkie i elastyczne ciasto . Wałkuję po kawałku i wykrawam kółka, nakładam farsz i zlepiam pierogi.

W garnku zagotowuję osoloną wodę , na wrzątek wkładam pierogi, gotuję 3 minutki od wypłynięcia na wierzch. Podaję okraszone cebulką .
Pierogi z mięsem wołowym
Mięso wyciągam z rosołu, dzielę na kawałki i mielę razem z warzywami
Pierogi z mięsem wołowym
Cebule rumienię na smalcu i także przepuszczam przez maszynkę, łączę z mięsem i doprawiam całość.
Pierogi z mięsem wołowym
Wałkuję po kawałku i wykrawam kółka, nakładam farsz i zlepiam pierogi.
Pierogi z mięsem wołowym
W garnku zagotowuję osoloną wodę , na wrzątek wkładam pierogi, gotuję 3 minutki od wypłynięcia na wierzch