Sposób przygotowania:
Pierogi z mięsem wołowym
Mięso wyciągam z rosołu, dzielę na kawałki i mielę razem z warzywami . Cebule rumienię na smalcu i także przepuszczam przez maszynkę, łączę z mięsem i doprawiam całość.
Z podanych składnikówzagniatam mięciutkie i elastyczne ciasto . Wałkuję po kawałku i wykrawam kółka, nakładam farsz i zlepiam pierogi.
W garnku zagotowuję osoloną wodę , na wrzątek wkładam pierogi, gotuję 3 minutki od wypłynięcia na wierzch. Podaję okraszone cebulką .
Z podanych składnikówzagniatam mięciutkie i elastyczne ciasto . Wałkuję po kawałku i wykrawam kółka, nakładam farsz i zlepiam pierogi.
W garnku zagotowuję osoloną wodę , na wrzątek wkładam pierogi, gotuję 3 minutki od wypłynięcia na wierzch. Podaję okraszone cebulką .
darmiona
zbysiowa
Oj tak :)