lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Pierogi z mięskiem wołowym

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 30
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Nie ma to jak nadejdzie ochota na coś innego. Mnie taka naszła właśnie na pierogi z mięsem. Jestem tylko kobietą.

Pierogi z mięskiem wołowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pierogi z mięskiem wołowym

Składniki na ciasto pierogowe:

Dodatkowo:

  • wołowina 400 g
  • czosnek 4 ząbki
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Pierogi z mięskiem wołowym
 Do misy wsypujemy mąkę. Wlewamy gorąca wodę i rozpuszczoną margarynę. Dodajemy sól.

Wyrabiamy robotem koło 10 minut ciasto. Jak odchodzi od ścianki znaczy że jest ok.

Ciasto dzielimy na połowę i wałkujemy cienko podsypując mąką. Wycinamy kółka.

Wołowinkę mielimy , czosnek obieramy i ścieramy na tarce. Dodajemy starty czosnek do mięsa i doprawiamy solą i pieprzem.

Kładziemy na wycięte kółka z ciasta. Zlepiamy i wrzucamy do garnka na wrzątek. Gotujemy koło 10 minut.

Po wyjęciu polewamy kiełbaska usmażoną z tłuszczykiem.
Pierogi z mięskiem wołowym
Do misy wsypujemy mąkę .Wlewamy gorąca wodę i rozpuszczoną margarynę . Dodajemy sól.
Pierogi z mięskiem wołowym
Ciasto dzielimy na połowę i wałkujemy cienko podsypując mąką.
Pierogi z mięskiem wołowym
Wycinamy kółka . Wołowinkę mielimy , czosnek obieramy i ścieramy na tarce . Dodajemy starty czosnek do mięsa i doprawiamy solą i pieprzem. Kładziemy na wycięte kółka z ciasta.
Pierogi z mięskiem wołowym
Zlepiamy i wrzucamy do garnka na wrzątek. Gotujemy koło 10 minut.