Sposób przygotowania:
Pierogi z mięskiem wołowym
Do misy wsypujemy mąkę. Wlewamy gorąca wodę i rozpuszczoną margarynę. Dodajemy sól.
Wyrabiamy robotem koło 10 minut ciasto. Jak odchodzi od ścianki znaczy że jest ok.
Ciasto dzielimy na połowę i wałkujemy cienko podsypując mąką. Wycinamy kółka.
Wołowinkę mielimy , czosnek obieramy i ścieramy na tarce. Dodajemy starty czosnek do mięsa i doprawiamy solą i pieprzem.
Kładziemy na wycięte kółka z ciasta. Zlepiamy i wrzucamy do garnka na wrzątek. Gotujemy koło 10 minut.
Po wyjęciu polewamy kiełbaska usmażoną z tłuszczykiem.
Wyrabiamy robotem koło 10 minut ciasto. Jak odchodzi od ścianki znaczy że jest ok.
Ciasto dzielimy na połowę i wałkujemy cienko podsypując mąką. Wycinamy kółka.
Wołowinkę mielimy , czosnek obieramy i ścieramy na tarce. Dodajemy starty czosnek do mięsa i doprawiamy solą i pieprzem.
Kładziemy na wycięte kółka z ciasta. Zlepiamy i wrzucamy do garnka na wrzątek. Gotujemy koło 10 minut.
Po wyjęciu polewamy kiełbaska usmażoną z tłuszczykiem.
Holly
lalunia
Mąż uwielbia te pierożki , lubi większe więc takie robię :)
Magdalena88
lalunia
Uwielbiam mięsko i lubię jeść hi hi . Niestety jestem tą co uwielbia jeść .
redakcja
lalunia
Kobieta zmienną jest, jednego dnia jem truskawki a drugiego golonkę w kapuście zasmażanej . Kocham gotować piec i tworzyć ciekawe i smaczne dania. Polecam zrobić pierogi smaczne wyszły :) Szkoda że już zjedzone.