Sposób przygotowania:
Pierogi z nadzieniem mięsnym
Mąkę przesiać zaparzyć wrzątkiem i wymieszać. Wbić jajko, posolić i wyrobić miękkie i elastyczne ciasto. Odłożyć na chwilę przykryte aby odpoczęło.
Rozwałkować ciasto cieniutko i wykrawać krążki szklanką. Nakładać przygotowany farsz mięsny z gotowanego mięsa zmieszanego z podsmażoną cebulką, przyprawionego pieprzem i solą.
Sklejać pierogi i wrzucać na wrzątek posolony. Gotować 2 minuty od wypłynięcia pierogów na powierzchnię, w czasie gotowania nie przykrywać pierogów bo będą się rozklejać.
Ugotowane wyjąc i polać ulubionymi dodatkami. .
Rozwałkować ciasto cieniutko i wykrawać krążki szklanką. Nakładać przygotowany farsz mięsny z gotowanego mięsa zmieszanego z podsmażoną cebulką, przyprawionego pieprzem i solą.
Sklejać pierogi i wrzucać na wrzątek posolony. Gotować 2 minuty od wypłynięcia pierogów na powierzchnię, w czasie gotowania nie przykrywać pierogów bo będą się rozklejać.
Ugotowane wyjąc i polać ulubionymi dodatkami. .