jagoda59

jagoda59

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

Pierogi z nadzieniem mięsnym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 200
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pierogi mają swoich zwolenników,takich którzy lubią tyko na słodko je jadać. Ja uwielbiam różnego rodzaju nadzienia.

Pierogi z nadzieniem mięsnym Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Pierogi z nadzieniem mięsnym

 

farsz :

  • mięso ugotowane 300 g
  • masło klarowane 1 łyżka
  • cebula 1 szt.
  • pieprz do smaku
  • sól do smaku

Sposób przygotowania:

Pierogi z nadzieniem mięsnym
Mąkę przesiać zaparzyć wrzątkiem i wymieszać. Wbić jajko, posolić i wyrobić miękkie i elastyczne ciasto. Odłożyć na chwilę przykryte aby odpoczęło.

Rozwałkować ciasto cieniutko i wykrawać krążki szklanką. Nakładać przygotowany farsz mięsny z gotowanego mięsa zmieszanego z podsmażoną cebulką, przyprawionego pieprzem i solą.

Sklejać pierogi i wrzucać na wrzątek posolony. Gotować 2 minuty od wypłynięcia pierogów na powierzchnię, w czasie gotowania nie przykrywać pierogów bo będą się rozklejać.

Ugotowane wyjąc i polać ulubionymi dodatkami. .
Pierogi z nadzieniem mięsnym
Mąke przesiać na stolnicę i zaparzyć worzątkiem
Pierogi z nadzieniem mięsnym
Wbić jajko,dodać szczyptę soli i łyżkę mąki ziemniaczanej
Pierogi z nadzieniem mięsnym
Wymieszać najpierw łyżką a później rękoma ciasto
Pierogi z nadzieniem mięsnym
Ciasto rozwałkować i wykrawać kólka szklanką, nałkadac farsz i lepić pierogi
Pierogi z nadzieniem mięsnym
Wrzucać gotowe pierogi na wrzątek i gotować 2-3 minuty