Ania Hosz

Ania Hosz

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 198]

Pierogi z pasztetówką i grzybami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Ponieważ była w domu wiejska pasztetowa, której nikt nie chciał...

Pierogi z pasztetówką i grzybami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pierogi z pasztetówką i grzybami

 

  • 1/2 kg pasztetowa wiejska,
  • 50 g- grzyby suszone,
  • 2 szt- cebula,
  • 20 dag- boczek wędzony,
  • 2 szt- jajo,
  • 3 szklanki- mąka,
  • 1/4 szkl- mleko ciepłe,
  • sól do smaku,
  • do smaku pieprz czarny mielony Prymat,
  • 1 łyżka- olej roślinny

Sposób przygotowania:

Pierogi z pasztetówką i grzybami
Ponieważ była w domu wiejska pasztetowa, której nikt nie chciał...
Wędzonkę drobno pokroić i wysmażyć, na tym tłuszczu zeszklić cebulę. Grzyby obgotować i odcedzić. Zmiksować w rozdrabniaczu wszystko razem: grzyby, cebulę, wędzonkę, pasztetówkę. Doprawić sola i pieprzem i wymieszać z jednym surowym jajkiem. Na stolnicę wysypać mąkę, dodać szczyptę soli, jajko, ciepłe mleko i olej. Wyrobić dobrze ciasto na pierogi. Rozwałkować i szklanką powycinać koła. Nakładać farsz, lepić, gotować około 3-4 minuty od wypłynięcia. Smacznego
Pierogi z pasztetówką i grzybami
Etap 1- pierogi
Pierogi z pasztetówką i grzybami
Etap 2- pierogi