Sposób przygotowania:
Pierogi z pieczoną dziczyzną
Cebulę kroję w kostkę. Rumienię na rozgrzanym smalcu. Solę do smaku. Pod koniec dodaję pieczoną dziczyznę (przepis „Soczysta łopatka z dzika szpikowana czosnkiem”). Chwilę podsmażam. Najpierw do robota wrzucam mięso. Siekam drobno po czym dodaję samą cebulę. Ponownie chwilę siekam. Farsz nie powinien mieć konsystencji pasty. Mąkę przesiewam na stolnicę. Wbijamy 2 jajka. Solę i zgniatam ciasto dolewając stopniowo wody. Wyrobione ciasto powinno być elastyczne. Gotowe ciasto dzielę na mniejsze kawałki, które stopniowo wałkuję na cienkie placki. Następnie odciskam szklanką kółeczka. W środek nakładam farsz i dokładnie zlepiam brzegi. Przygotowane pierogi wrzucam na osolony wrzątek. Gotuję około 6 minut. Pierogi podałem z masłem. Smacznego. Z podanej ilości składników wychodzi 70 pierogów. Jeśli chcemy zamrozić to mrozimy surowe.